marți, 15 martie 2011

Marțea e pentru experimentat - Salată de fasole verde, ton și ou

Mâine e o zi grea. Ai ore de la 11 dimineața până la 8 seara și o singură pauză de masă. Poți să-ți cumperi ceva de la cantină, două feluri de mâncare + desert și poate niște potențiatori de gust și alte adaosuri chimice.
Dar de ce să nu încerci o încântare de prânz, ceva făcut de tine? Hai să vedem!

Salată de fasole verde, ton și ou:

- aprox. 350 gr de fasole verde
- aprox. 200 gr ton mărunțit (la conservă)
- 2 ouă
- pastă de tomate (după gust)
- ulei de măsline

Fierbem fasolea. Fierbem ouăle.
Chit că îl scoatem din conservă, punem puțin ulei de măsline în tigaie, punem tonul la prăjit, turnăm peste 2-3 linguri de pastă de tomate și amestecăm. Dar nu lăsăm pe foc mai mult de 5 minute.
Când avem toate ingredientele gata gătite, le amestecăm.

Iar ca desert, un măr.

Am aflat de la mama că peștele albastru, cum este și tonul, conține cantități mici de mercur din cauza poluării apelor, așa că nu ar trebui consumat de mai mult de 2 ori pe săptămână.

PS: Asta e o rețetă de-a mea. :)

2 comentarii:

Unknown spunea...

Raluca as dori sa completez recomandarea de consum a tonului pentru femei ... se prefera reducerea consumului la 1 la 2sapt iar celor insarcinate chiar evitarea complet a tonului pe timpul sarcinii. Mercurul se transmite foarte repede si usor de la mama la fat, se acumuleaza in organismul acestuia in conditii ideale si are efecte de retardarea dezvoltarii in special cea locomotorie a copilului.

n'Ştef spunea...

Ruki, nu e o salată cam greoaie cu tonul prăjit şi ouă? Parcă n-aş prăji tonul... Aşa fasolea verde trebuie să fi fost tare bună :P. Cum a fost?