luni, 31 martie 2008

Politia, Institutia Ignorantei

O studenta a murit dupa ce a fost lasata sa agonizeze 20 de minute de Politia Romana. Niciun comentariu, doar mass-ul pe care l-am primit acum cateva minute:

Vino Luni 31 martie, ora 18h00 pentru 2 minute in Piata Victoriei in fata Muzeului Antipa pentru a arunca un servetel alb in semn de protest impotriva nepasarii autoritatilor cu ocazia Summitului NATO! (simbolic - locatia va fi curatata) O tanara studenta a fost calcata pe culoarul unic langa politisti si nu s-a facut NIMIC! Haideti sa nu lasam acest moment sa treaca in uitare si in nepasare. ESTE TIMPUL SA ACTIONAM! PROTEJATI-NE SI PE NOI ASA CUM II APARATI PE SMECHERI! Difuzati mesajul si va asteptam sa treceti pentru cateva minute prin zona

Vedeti aici ce s-a intamplat:

7 comentarii:

Floyd spunea...

Si ce voiai sa faca? Sunt politisti, nu doctori. Daca un asistent medical cu studii facute nu a fost in stare sa o salveze, crezi ca putea un politist cu 4 clase?

sfinxu spunea...

La cum arata victima nu prea era indicat sa-si bage mainile careva care nu prea stia ce sa faca.

ruka spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ruka spunea...

Ai dreptate, nu sunt doctori, dar politistii ar trebui sa aiba o minima pregatire medicala. In cazul unui accident in trafic ei sunt cei care ar trebui sa intervina pana ajunge o ambulanta. E clar ca nu e ca in filme ,sa apara cineva: "Vreau sa trec, sunt doctor!" Ei trebuie sa intervina in cazul in care nu este un medic de fata. Si alt exemplu. Politistii ajung la locul unei crime si una dintre victime inca repira, chiar daca foarte greu. Nu ar trebui sa faca ceva, sa ii acorde un prim ajutor pana ajunge o echipa de medici? Reprezinta o intstitutie a statului care protejeaza cetatenii, deci si sanatatea cetatenilor.( In astfel de cazuri, in niciun caz nu m-as duce la "politistul de familie" sa imi dea o reteta)Asistentii medicali nu au fost in stare sa o salveze pe fata pentru ca trecuse deja prea mult timp de cand fusese accidentata. Daca s-ar fi intervenit mai devreme probabil s-ar fi putut face ceva.
Si mai e ceva. Politistii au studii, termina o academie. Nu sunt personajele de banc de care ne-am obisnuit sa radem.O persoana care nu este inteligenta nu poate gasi un criminal, nu poate interveni in situatii de urgenta, nu se poate ascunde atat de bine de cei de la "faraspaga.ro"( sa ii numesc asa)-sa nu generalizam, nu toti politistii iau spaga( cel putin asa sper).
Cam atat, multam de comment! :)

Floyd spunea...

Eh, nu e chiar asa simplu. Daca politistii ar trebui sa aiba o pregatire medicala atat de buna incat sa salveze o persoana accidentata in halul ala, de ce nu le-ai cere si doctorilor sa prinda hoti. In general, nu e bine sa amesteci meseriile intre ele.
Iar dupa un accident ca ala, sansele ca pietonul sa fie salvat sunt minime...

ruka spunea...

"dupa un accident ca ala" adevaru e ca nu stim cat de grav a fost ranita Tatiana. e clar, a fost ranita rau pentru ca a murit, dar..poate s-ar fi putut face ceva daca cineva ii acorda un prim ajutor si daca ambulanta ar fi venit mai repede. nu am vrut sa spun ca a murit doar din ignoranta politiei, desi asta am subliniat si cam asta s-a inteles.imi recunosc greseala...ar fi putut interveni altcineva si daca nimeni nu avea pregatirea necesara de a-i acorda primul ajutor macar ambulanta sa fi ajuns la timp, dar nu a fost asa. oricum, tot sunt de parere ca politistii ar trebui sa fie putin instruiti in medicina, in caz de ceva.. am spus ca ar trebui sa aiba o minima pregatire medicala, nu ca ar trebui sa intervina in locul medicilor. sunt de aceeasi parere cu tine:"nu e bine sa amesteci meseriile intre ele"

worsakeend spunea...

sunt de aceias parere cu ruka,adica daca era transportata mai repede la spital sansele ei erau poate considerabil mai mari.ce puteau face politistii,pai cu siguranta era prin zona o duba a jandarmeriei care putea trece mult mai usor in trafic catre un spital.dar asta e....traim in romania,unde totul merge,dar nu bine.