duminică, 5 septembrie 2010

Hypermarket atotputernic


Mare mirare să vezi ce putere au hypermarketurile prin străinătate.

Am găsit la ai mei un catalog Carrefour. Aspect plăcut, hârtie fină la atingere, 55 de pagini împărțite astfel:

pag. 1-9: dedicate exclusiv produselor și serviciilor hypermarketului. (de la benzinării Carrefour, până la gemuri și salate.)

pag. 10-26: zona de reduceri, promisă și pe copertă. Nu știu cât de fericiți au fost producătorii, dar pagini întregi arată -20% reducere pentru fiecare dintre articole.
Ce mi se pare haios e că printre toate conservele, sosurile și băuturile puse pe hârtie apar răzleț și produse Carrefour (iar). Căutarea logo-ului lor e mai spectaculoasă chiar decât "Where´s Waldo?". Uitați mai jos!
De câte ori apare logo-ul Carrefour în această fotografie?
pag. 27-31: cărnuri, banane, legume.

pag. 32- final. revenim cu -20% reducere la produse cosmetice, mobilă, articole de îmbrăcăminte și gadget-uri. Marca proprie rezistă. Aici avem: batiste nazale, deodorant, vopsea lavabilă, baterie de mașină, perne. Pe pagina 52 apare un Modem USB Carrefour, compania oferind și servicii de telefonie mobilă și internet. Totuși, agenția de voiaj care poartă numele hypermarketului nu este menționată în catalog.

Dacă vi se pare că numele lanțului de magazine apare de prea multe ori în text, trebuie să vă uitați pe revistă.

* Post-ul nu a fost scris cu intenția de a face publicitate sau de a critica hypermarketul. Am fost doar surprinsă de cât de ușor se poate pătrunde în nenumărate piețe, atunci când o firmă poartă un anumit nume.

Un comentariu:

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!